Automobielbedrijf Theo Koelman


THEO KOELMAN

 
Automobielbedrijf Theo Koelman

Theo Koelman is een vakman, een specialist op het gebied van restauratie en onderhoud van klassiekers en youngtimers.

Automobielbedrijf Theo Koelman is al ruim 40 jaar een gespecialiseerd restauratie bedrijf in Amsterdam, voortgekomen uit een dealerschap van BMC sportwagens. Al die jaren zijn we te vinden in onze authentieke garage in Amsterdam.

Theo Koelman: ‘Ik ben BMC dealer geweest (British Motor Corporation, maker van Engelse automerken als Jaguar en Austin) en vandaaruit is mijn specialisme ontstaan. Koelman is nu gespecialiseerd in Engelse klassiekers, hoofdgespecialiseerd in Jaguar. Het Jaguar e type is onze specialiteit bij uitstek. Daarnaast restaureren wij MG's en Triumph’s op absoluut topniveau. Maar voor youngtimers bent u bij ons ook aan het juiste adres.’ 

Neem nu contact met ons op voor restauratie, onderhoud of onderdelen.


RESTAURATIE BIJ AUTOMOBIELBEDRIJF theo koelman

Wij restaureren klassiekers op topniveau.

Wanneer u voor ons kiest, kiest u voor jarenlange specialistische ervaring in het restaureren van klassiekers als Jaguar, MG en Triumph.

VAKMANSCHAP EN PASSIE

Wij voeren alle onderhoud en restauratie uit met vakmanschap en passie. Wij staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Theo Koelman:” Ik word wel eens chirurg genoemd omdat ik net zo secuur werk.”

Automobielbedrijf Theo Koelman restauratie Jaguar MG Triumph

Authentiek en gezellig: Automobielbedrijf Theo Koelman

'Wat ik van klanten hoor, is dat ze het leuk vinden dat ze bij ons altijd zo welkom zijn voor een kop koffie of thee. En dat het altijd netjes is, dat alles mooi glimt, met topgereedschap dat keurig op een rij ligt. En dat we in zo’n authentieke garage zitten, het oogt tachtiger jaren, en dat vinden mensen vaak heel bijzonder.' Kom gerust een keer langs bij Automobielbedrijf Theo Koelman.

Automobielbedrijf Theo Koelman: liefde voor klassiekers

'Liefde voor klassiekers heb ik altijd al gehad. Als kind was ik al autogek. Onze huisarts had een Jaguar, weet ik nog. Daar was ik helemaal verliefd op. Dat was ook echt bijzonder, dat die man dat had. Mijn vriendjes hadden dezelfde passie en die zijn ook automonteur geworden. Ik ben een eigen bedrijf begonnen en heb me toegewerkt naar een topniveau. Daar staan we nu. En ik heb er nog steeds dezelfde passie voor.”

Het mooie van klassieker restauratie

automobielbedrijf-theo-koelman-restauratie-jaguar

'Het is eigenlijk de drang om een klassieker beter te maken. Vroeger was de techniek anders dan nu. Rembekrachtiging of stuurbekrachtiging zat er niet op. Er waren amper auto's op de weg. Tegenwoordig moet je met je auto in de file kunnen staan zonder dat je motor gaat koken. Een koelsysteem hebben oude auto's amper. Dus wij voegen de technologie van vandaag toe aan klassieke auto's, zonder de uitstraling aan te tasten. Dat is onze uitdaging. Je mag de moderne onderdelen niet zien zitten. Ook als de motorkap opengaat, moet je een klassieke auto zien. Daaronder zit dan de technologie van nu verborgen.'

De passie van Koelman

Theo Koelman: 'Klassieke auto's en exclusieve auto’s zijn mijn passie. Het is mooi te blijven verfijnen want ik ben een perfectionist. Alles moet kloppen anders ben ik niet gelukkig. Daar heb ik mijn klantenkring ook aan te danken. Ik heb een enorme vertrouwensband met mijn klanten. Dat iemand je kantoor binnenstapt en je de sleutels van zijn auto overhandigt met de woorden: ik hoor het wel. Daar ben ik zo trots op. De passie na al die jaren, ik word echt iedere keer weer vrolijk als ik de garage binnenkom. Als je dat niet hebt, kun je dit werk niet doen.' 


Maak een afspraak voor onderhoud of restauratie

Neem nu contact op met Automobielbedrijf Theo Koelman. Wij helpen u graag verder met het onderhoud of de restauratie van uw klassieker of youngtimer.

Sinds 1976 zijn wij gespecialiseerd in het (top) restaureren en onderhouden van de voormalige BMC sportwagens. Wij zijn hartstochtelijke liefhebbers van klassieke auto’s.